لوگو برند یدک موتورز
چند روش کاربردی برای آماده کردن خودرو در فصل زمستان

چند روش کاربردی برای آماده کردن خودرو در فصل زمستان

کم­ کم به فصل سرما نزدیک می ­شویم و بهتر است خودرو خود را نیز برای فصل زمستان مهیا سازیم. اگر خودرو خود را برای فصل زمستان آماده نکنیم ممکن است با اولین سرما غافل­گیر شده و مشکلاتی برای خودرو یا خودمان به وجود آید. در این مقاله سعی داریم تا مواردی که باید قبل از فصل سرما آنها را بررسی و در صورت وجود نقص به تعمیر آنها بپردازیم را به شما عزیزان توضیح دهیم.
 

تست لاستیک خودرو


در فصل سرما با بارش برف، باران و یخبندان یکی از موارد بسیار مهم که باید به آن توجه شود وضعیت لاستیک های خودرو و استفاده از لاستیک های مناسب است. در فصل زمستان نباید از لاستیک های با آج و درصد پایین استفاده کرد. این امر فرمان پذیری خودرو را کاهش، ترمز گیری را بسیارضعیف و امکان سر خوردن در سطح جاده را افزایش می دهد. توجه داشته باشید هزینه تعویض لاستیک ها به مراتب پایین تر از جبران خسارت های احتمالی است. بنابراین لازم است همیشه پیش از شروع اولین برف سنگین زمستانی لاستیک خودرو را معاینه کنید. همچنین اگر شاهد ترک‌های ریز روی دیواره لاستیک خودروی خود نیز هستید نسبت به ادامه استفاده از آنها تردید کنید؛ زیرا این ترک‌ و پوسیدگی‌ها در مواجهه با سرما بشدت امکان پارگی و ترکیدگی لاستیک را بالا خواهند برد.

لاستیک‌های قدیمی، عاج‌های خورده شده و حالت نامتوازن تایرها می‌تواند در زمستان خطرناک‌ترین اتفاقات را رقم بزند. بنابراین لازم است همیشه پیش از شروع اولین برف سنگین زمستانی لاستیک خودرو را معاینه کنید.

روش های تست لاستیک خودرو:

– مطمئن شوید که لاستیک ها کاملا تمیز هستند.

– به دنبال نشانه های آسیب دیدگی لاستیک باشید.

– از لاستیک های برند و جنس خوب استفاده کنید.

– مراقب فشار لاستیک باشید.

در صورت نیاز می توانید با دریافت مشاوره از کارشناسان ما, از طریق لینک لیست قیمت روز لاستیک اقدام به تهیه محصول مورد نظر نمایید

 

تست باتری خودرو


در زمستان بسیار بیشتر از فصل‌های دیگر سال مشاهده می‌کنیم که خودرو‌ها در خیابان‌ها مانده‌اند و راننده آنها صحبت از ضعف و ناتوانی باتری می‌کند. در هوای سرد، غلظت مایعات خنک‌ساز و روانکار درون موتور خودرو بیشتر می‌شود و همین چرخش اولیه پیستون، شاتون ‌ها و میل‌لنگ را مشکل‌تر می‌کند. از طرفی خود سرما باعث انقباض بسیار کمی در قطعات موتور می‌شود و همین اتفاق درگیری آنها را بیشتر می‌کند ضمن اینکه گفته می‌شود خود باتری در هوای سرد تا ۵۰ درصد کارایی‌اش را از دست می‌دهد. بررسی وضعیت باتری پیش از فرارسیدن فصل زمستان از جمله کارهای مهمی است که باید رانندگان مورد توجه قرار دهند. به دلیل وجود هوای سرد و قرارگیری ماشین در حالت ساکن در ساعات سرد شب، قدرت و کارایی باتری حدود ۵۰ تا ۶۰ درصد کاهش می‌یابد و این مساله سبب استارت خوردن ضعیف و طولانی‌مدت خودرو در آغاز به حرکت می‌شود. به همین دلیل پیشنهاد می‌شود پیش از افت دمای هوا، وضعیت شارژ و ولتاژ باتری بررسی شود. برای اطلاع از وضعیت باتری خودرو حتما به باتری‌ساز مراجعه کنید.

وقتی قرار باشد تا باتری خود را با زحمت و دردسر در هوای سرد زمستان جایگزین کنید، بهتر است این کار را همین الان و بدون استرس و مشکلات دیگر انجام دهید. این کنترل کردن برای باتری‌های با عمر بالای ۲٫۵ تا ۳ سال بسیار ضروری‌تر است. باتری های موجود در یدک موتورز

 

بررسی سیستم ترمز خودرو


با رسیدن فصل پاییز و سپس زمستان, بارش برف و باران در سراسر کشور آغاز می یابد که باعث خیس شدن مسیر و کاهش اصطکاک بین لاستیک و  سطح جاده می­شود. برای غلبه کردن بر این مشکل باید لاستیک­های مناسب و ترمزهای مطمئن داشته باشیم. حتماً قبل از فصل بارندگی به مکانیک خود مراجعه نمایید تا وضعیت لنت­های هرچهار چرخ را بررسی نماید و درصورت نیاز آنها را تعویض کند. 

 

بررسی روغن ترمز خودرو


یک نکته مهم دیگر که اکثر رانندگان از آن غافل هستند وضعیت روغن ترمز خودرو است. روغن ترمز نیر مانند روغن موتور مایع مصرفی است و باید در موعد مقرر تعویض شود. یکی از خاصیت های روغ ترمز جذب بالای رطوبت به خود است که این خاصیت باعث نفوذ آب و کاهش خاصیت عدم تراکم پذیری آن می­شود به همین دلیل روغن ترمز را پس از گذشت هر ۶۰  هزار کیلومتر یا ۲ سال باید تعویض نمود.
 
به دفترچه خودرو خود و یا به یک مکانیک ماهر مراجعه کنید. هر چند که امروزه اکثر خودرو‌ها از روغن موتور‌های چهارفصل استفاده می‌کنند ولی ممکن است سازنده خودرو برای هوای سرد روغن موتور خاصی را پیشنهاد کرده باشد.
 
 

بررسی چراغ های خودرو


در فصل زمستان و خصوصا با وجود مه صبحگاهی در این فصل، دید خودرو‌ها کم می‌شود. شیشه‌ها معمولا بخار می‌زنند و دید به اطراف نیز کاهش می‌یابد. پس چراغ‌ های اتومبیل خود را بررسی کنید تا هم دید بهتری داشته باشید و هم بهتر دیده شوید. این کار خصوصا برای چراغ‌های عقب و چراغ ترمز‌ها بسیار ضروری است.

 

ضد یخ


بسیاری از خودرو‌ها تا الان به خاطر مشکلاتی مثل نشتی در قسمت‌های مختلف سیستم خنک‌کاری، ضعف پیشرانه و نداشتن ترموستات و… هنوز بدون ضدیخ هستند. باید بدانیم که آب از جمله مایعاتی است که هنگام انجماد، به جای کاهش حجم دچار افزایش حجم می‌شود و همین اتفاق می‌تواند به راحتی بلوک سیلندر پیشرانه‌ها را بترکاند و به بقیه قسمت‌ها ضرر بزند. وقتی که آب با ضدیخ همراه باشد، نقطه انجماد آن پایین می‌آید و احتمال یخ زدن آن بسیار کمتر می‌شود پس هر چه سریع‌تر اقدام به افزودن این مایع مهم به آب پیشرانه کنید.

 
ضمن اینکه این مایع با خوردن رسوب‌ها، نشتی‌های سیستم خنک‌کاری را نشان می‌دهد. پس اگر می‌خواهید در هوای سرد زمستانی درگیر تعمیرگاه‌ها و تعمیر سیستم خنک‌کاری خودرو خود برای رفع این نشتی‌ها نباشید، زودتر دست به کار شوید.
 

بررسی وضعیت سیستم برف پاک کن خودرو


معمولا تیغه‌ برف‌پاک‌ کن‌‌ ها در فصل گرما ممکن است دچار خرابی و ترک شده باشند و یا آن حالت نرمی و چسبندگی روی شیشه را از دست داده باشند. این نقص‌ها باعث می‌شوند تا در هنگام حرکت روی شیشه نتوانند به خوبی شیشه را تمیز کنند و یا آن را خط بیندازند. پس اگر برف‌پاک‌کن خودرو نمی‌تواند به خوبی وظیفه خود را انجام دهد، سریعا آن را تعویض کنید. این رفع عیب ممکن است با تعویض تیغه‌ها برطرف شود و یا نیاز به تعویض کل برف‌ پاک‌کن باشد. سیستم آبپاش شیشه‌شور خودرو را اگر دارای عیب و نقص است، برطرف کنید.
 
میزان استفاده از آبپاش در این فصل‌ها بسیار بیشتر از مواقع دیگر است.کمی به آب شیشه‌شور خود الکل اضافه کنید. این کار باعث می‌شود تا بتوانید از شیشه‌شور خود برای رفع یخ روی شیشه نیز کمک بگیرید و ضمن اینکه از یخ زدن آب داخل مخزن و خراب شدن پمپ آن جلوگیری کنید.